2. Daydreams
2. Daydreams
Q2) Answer the following questions.
1) What did the husband want to buy?
Ans:-The husband wanted to buy a few cows.
2) What plans did the wife make ?
Ans:-the wife made plans to prepare plenty of dahi and butter and gee. she would use one earthen pot for milk one for dahi and one for butter.she would put the gee in the jar.she want to send milk to her sister
3)What did the husband want to do with the extra milk?
And:- The husband wanted to sell the extra milk in the market.
4) What did Gopal Bhand say he was doing?
Ans:-Gopal Bhand said that he was driving away the couple’s greedy cows from his field
5) Did Gopal Bhand have a field?
Ans:-No, Gopal Bhand did not have a field.
6)What did Gopal Bhand want to tell the husband and wife ?
Ans:-Gopal Bhand want to tell the husband and wife that they both are in day dream and not fight for something which they do not have at present.
7) What is the difference between a ‘dream’ and a ‘daydream’ ?
Ans:-A dream is something that a person can have at night, when one is asleep. A daydream is something which comes to one’s mind durining the day time, when one is not sleeping.
Activities
1) Form groups of three and read the conversation in the story aloud.
Ans:-Students do this job by themselves.
2)Write about your own daydream in short.
Ans:-Students do this job by themselves
3) Begin with a word and write as many other related words or ideas that occur to you in the form of a concept chart or concept map. You can choose a word from those given here or you may choose any other suitable word.
A) school B)home
C)food D) medicine
Ans:-
A) school ↦Bell, teacher, math, english, friends, period, dex bench, etc.
B) Home↦ father, sister, mother, food, tv, kitchen, hall, bedroom, etc .
C) Food↦ rice, wheat, potato, tomato, green vegetable, launch breakfast, etc.
D) medicine↦ doctor, sister, injection, Hospital, medical , etc.
4. Group Work
Discuss in groups of 5, the occasions on which you can use each of the following expressions. List at least 3 occasions each.
A) That’s true ! B) Wouldn’t it be lovely! C) Just try stopping me !
g) stick – sticks
h) corner – corners
I) field – fields
j) cucumber – cucumbers
Comments
Post a Comment